Plăcintă cu pește
În locul unui sandwich făcut cu muuultă (ne) pricepere, utilizând pâine plină de aditivi meniți să substitue incompetența făcătorilor de panificație, eu am o variantă de plăcintă. Merge bine în locul pachetului la lucru sau chiar în călătorie.
Foaia
- făină - 500g
- apă călduța ( 37 grade C) - 300ml
- drojdie uscată - 1 plic de 7 g
- miere polifloră - 30g (1 lingură)
- sare 10g ( cca. 1 linguriță)
- usturoi granulat ( un vârf de linguriță)
- 2 linguri ulei măsline ev(=20ml)
- 2 linguri semințe de mac
- conservă ton bucăți în saramură - 2 buc.
- ceapa 3 buc. mari =250g
- capere 2 linguri (=40 buc.)(de preferat capere mici, la sare)
- ulei de măsline ev 3 linguri (=40ml)
- 3 felii somon afumat
- oregano
- semințe de coriandru proaspăt pisate
- piper
În timpul ăsta am tăiat ceapa solzișori și am călit-o în uleiul încins o dată cu acele capere pline de sare. ( sarea ajută să înmoaie ceapa la călit) Apoi în ceapa înmuiată a aterizat peștele din coservele bine scurse mai înâi, și un praf de arome după gustul criticilor. ( După gustul meu merg toate in mici cantități pentru a nu atenua aroma delicata de violete venită de la capere) Totul scade puțină vreme cca. 3 minute pentru a reduce sucul rămas în pește. Atenție prea multă umezeală în compoziție ar putea afecta foaia la final.
Ok. a venit vremea pentru adunarea generală. Aluatul a crescut, aducem castronul la lumină adaug puțina sare și ceva praf de usturoi, frământ din nou, împart aluatul aromat în două și pregătesc 2 blaturi de pizza, întins cu degetele și nu sucitorul. Peste pizza inferioară aterizează tot conținutul, ușor răcorit, din tigaie. Zic ușor răcit pentru că fierbinte dacă ar fi s-ar arde toată drojdia din foaie. La final peste umplutura întinsă pun, rupte între degete, bucăți din somonul gras și afumat.
Pun blatul 2 capac la plăcintă și-l îndes cu buricul degetului pe margine pentru a se suda. La urmă stropesc suprafața liberă cu apă și ulei de măsline si presar mac. Așteptarea a mai durat 30 minute la 40 grade în cuptor la crescut.
Înainte...
... și după.
Urmează să preâncălzesc cuptorul la 220 C, și setez coacerea pentru 20 minute. ( Maxim, 7, la cuptorul pe gaz, si plasați tava la șina 1 sau 2 de sus a cuptorului pentru maximă eficiență.) Rezultă...
Acompaniați orice arsuri cu sovignon blanc sau pinot grigio. Vara dați-i tare în masa asta cu proseco înainte și după... căci merge.( doar la 13 grade ) Berea interzis aci, păstrăm pentru ceva cârnați.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu