vineri, 17 februarie 2012

Salată de ton !

Ingrediente
  1. una ceapă (roșie)mare cam 150g
  2. una conservă de porumb dulce cu fasole ( sau amestecat) 320g ( cumpărate separat revin cam 6 linguri de porumb si 3 de fasole boabe roșie fiartă)
  3. una conservă de ton bucăți în saramură de 140g
  4. 6 măsline naturale Kalamata ( sunt cele mai parfumate)
  5. o lingură de capere la sare(desărate)cam 20 de muguri mici
  6. 3 linguri ulei de măsline ev ( aprox. 30 ml)
  7. sucul unei 1/2 lămâi
  8. o lingură de icre de capelin ( pentru un gust intens de pește)
  9. câteva picături de oțet balsamic ( sau spray - uri)
   Prefer ceapa roșie pentru că deși e mai scumpă este și mai dulce ( pentru gust suprem recomand ceapa roșie de apă din Buzău).
   Atenție la gustul sărat pentru că în conserve avem alimente deja sărate cam 4%, caperele trebuiesc neapărat desărate, apoi măslinele și icrele sunt tot în sare conservate. Compensează aici gustul dulceag al porumbului îndulcit de producător și ceapa proaspătă și dulce. În final ar trebiu să ajung la o medie de maxim 2% sare în mâncare.
   Incep cu desigilarea conservelor pe care le-am lăsat la scurs cam 1/4 de oră. Am tăiat ceapa, aici greșit solzișori ( trebuia inele pentru aspect).
   În bolul din imagine am pus în ordine: porumbul cu fasolea, ceapa, tonul, măslinele, capere, icre, ulei, zeama de lămâie și la final am parfumat cu oțet balsamic. ( oțetul balsamic aici are rol parfumant și nu de acidulare, așa că o cantitate mică este suficientă)
   Aici sunt 2 porții mari suficient pentru un prânz sănătos și ușor ( cam 400 Kcal / porție), în doar 15 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu