joi, 23 februarie 2012

Supă de linte cu paste


Minestra pasta e lenticchie



Ingrediente:
  • linte fiartă, în conservă la 400g - nu se scurge conserva de suc
  • paste scurte (ditalini) din grâu dur 150g ( pot fi înlocuite cu orice paste scurte numai bune de luat în lingură, pot fi penne rigate, fussili date în două, chiar fidea sau spaghete sparte)
  • supă de vită 500ml
  • una ceapă cam 150g - tăiată mărunt 
  • un morcov mic cam 100g - tăiat la fel de mic
  • 2 cotoare de țelină ( țelină tulpină) - tocată fin
  • 2 căței de usturoi ( aici 1/2 linguriță de praf de usturoi) - cățeii vor fi curățați și striviți
  • ulei de măsline ev cam 3 linguri ( 35 ml)
  • 3-4 roșii decojite în bulion ( aici am pus cam 350 ml de suc de roșii casnic) - dacă folosesc roșii ele vor fi strivite ca un piure
  • o legătură de pătrunjel verde, tocat
  • piper proaspăt măcinat mare, sare
  • pecorino romano cam 20 așchii per porție ( 15g)
      1.Pun la fiert pastele într-un recipient adecvat cam la 2l ( 1,5 l minim de lichid pentru 150g paste, apa fiind sărată cu o lingură de sare marină). Înainte de a pune pastele în supă le voi clăti cu apă rece.
      2. Într-o oală medie ( 2,5 l), se încinge uleiul la care adug ceapa, morcovul și țelina și un praf de sare. Aici sarea ajută legumele să se innăbușe mai devreme. Legumele astea se călesc până ce devin transparente.
    3. Adaug usturoiul, piperul și supa de vită, amestec și cu pastele semi fierte și scad amestecul ăsta cam 10 minute până ce devine aproape vâscos și evident pastele s-au fiert. 

    4. Adaug roșiile și când astea dau în clocot vărs și lintea din conservă, încă un clocot și gata. Acum la final potrivesc gustul din sare și piper.


    Supa asta ușor răcorită ajunge în boluri peste care presar pătrunjel și așchii de pecorino.
       E drept că original supa începe cu ceva panceta tăiată cuburi ( 300g) călită în ulei după care vin legumele, numai că eu am vrut ceva mai ușor.
        Așa rezultă 4 porții de cam 420 Kcal.
    ( linte=265gx0,76Kcal/gram+roșii=400x0,50+paste=150x3,65+supa=500x0,20+ceapa=150x0,42+
    +morcov=100x0,41+ulei=35x8,00+pecorino=60x4,20 =>1684/4=421 Kcal/porție)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu