duminică, 29 ianuarie 2012

Frittata

Frittata
   sau ompleta ca mai tot restul pamantului.
  • 6 oua
  • 1 ceapa mica ( 50g)
  • 1 ardei Kapia rosu ( sau un mixt de jumatate ardei verde jumatate ardei rosu, galben = 120g)
  • 1 punga creveti decorticati congelati ( cca. 200g)
  •  100 g branza, de preferat un cascaval uscat dar si telemeaua a mers acum
  • 30ml lapte ( pentru o omlata afinata si usoara)
  • 35ml ulei de masline ev( pot fi si 4 linguri de ulei de palmier rezistent la prajit)
  • 12g piper macinat
  • 1 lingurita rasa sare (=7g)
   Am calit ceapa pana la transparenta in 2 linguri de ulei si cu un praf de sare. Au urmat ardeii taiati fasii de 3 cm.

   Separat s-au batut oua si s-au amestecat cu: 
creveti, branza, lapte, sare, piper si s-au varsat in tigaia cu legume.
   Si am copt amestecul pina s-a facut pe jumatate , consistenta devenind usor gelatinoasa, moment in care e timpul pentru tava de tarta.
Iar in tava de tarta merge pe deasupra un strat final de branza. Si la cuptor la 175 grade 20 minute pe raftul de sus. ( treapta 5 la gaz)
Portia noastra:

ne aduce noua
  1. 360 Kcalorii ( daca adugi si cele 80 g paine neagra cu seminte ajungi la 500 Kcal. ca un mic dejun pentru campioni)
  2. gaura in buget de 9,4 Lei
   Dimineata merge aici una spremuta d'arancia ( fresh de portocale) sau seara un vin acid cu iz de citrice cam ca Sovignon-ul de Odobesti sau Aligote de Niculitel (sec si fara pretentii). Capac dimineata e un mocasino, seara un limoncelo.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu